Back to nature

 

 

 

 

 

Otok Pag je Hrvatski otok koji se smjestio na sjevernom Jadranu, svojom površinom otok Pag je peti najveći otok u Hrvatskoj, dok je dužinom obale najrazvijeniji Hrvatski otok. Pag se može pohvaliti činjenicom da ga sunce grije s preko 2500 sunčanih sati te osim toga i činjenicom da spada u onu skupinu hrvatskih otoka koji imaju zapravo najmanje oborina tijekom godine. Otok je poznat po slaboj pokrivenosti vegetacijom nekih svojih dijelova, zbog čega se često uspoređuje s Mjesečevom površinom. Od vegetacije na otoku prevladava autohtona šikara zimzelenog karaktera, alepski bor, hrast medunac i crnika, bijeli i crni grab, masline, trska, kamenjarski pašnjaci i livade. Velika vrijednost biljnog svijeta na otoku Pagu je ljekovito bilje od kojeg je vrijedno izdvojiti lavandu, smilje, kadulju, ružmarin. Kamenit pejzaž, s tek pokojom vlati aromatičnog bilja, stvara jedinstveni dojam i pogled koji se zasigurno mora doživjeti.
Na samo nekoliko minuta vožnje od Kampa Navis nalaze se prekrasni Lunjski maslinici koji već stoljećima predstavljaju netaknuti, najegzotičniji kutak u regiji. Prirodne i samonikle masline prostiru se na oko 24 ha i broje više od 80.000 stabala sorti oblice. Prosječna starost stabla masline u Lunjskom masliniku je 1.200 godina, dok najstarije stablo broji 1.600 godina. Ovaj maslinik je jedinstven te ga se svakako isplati pogledati prilikom boravka na otoku.

 

 

 

 

 

 

 

Kamp Navis je idealna destinacija za obiteljski odmor u mirnom prirodnom okruženju, te zabavu, rekreaciju i druženje. Osim u suncu i bistrom moru, u kampu Navis uživati možete i u aktivnom odmoru. Sjeverni dio otoka Paga puno je mirniji, a gosti imaju mnogo pješačkih i biciklističkih staza. U neposrednoj blizini kampa nalazi se biciklistička staza duga 20 km savršena za zaljubljenike u biciklizam, ali i one koji uživaju u dugim šetnjama.

 

 

 

 

 

 

 

vrh stranice