Najbolje rijeke za rafting i kajaking u Hrvatskoj!

Upustite se u adrenalinsku avanturu i postanite jedno s prirodom!
Diljem svijeta ovisnici o adrenalinu i ljubitelji prirode pronalaze zadovoljstvo u posjetima najboljim rafting i kajaking destinacijama. Osim očaravajućih gradova, prirodne ljepote Hrvatske mogu ponuditi neke od najboljih avantura u Europi.

Željni ste uzbudljivog odmora i nezaboravnog iskustva? Onda kao vaše sljedeće odredište odaberite jednu od sljedećih dalmatinskih rijeka koje smo za vas odvojili. Vjerujte nam, nećete požaliti!

Zrmanja

Ovu rijeku krasi savršeno kristalna voda i spektakularan kanjon s veličanstvenim vodopadima, a poznata je i kao jedna od najljepših rijeka u Europi. Ljeti je mirna i laganim tokom vodi predivnim krajolicima i prizorima, dok je za vrijeme visokog vodostaja u proljeće i jesen među najuzbudljivijim rijekama ovog dijela Europe. Uzbudljivi brzaci koji prolaze krškim terenom južne Like i sjeverne Dalmacije savršeni su za rafting, dok je kanjon dubok 200 metara idealan za smiren izlet kajakom.

Cetina

Cetina je moćna rijeka koja prolazi kroz grad Omiš, u južnoj Dalmaciji, a predstavlja i omiljeno odredište ovisnika o adrenalinu. Ona teče s planine Dinare sve do Jadranskog mora, putem formirajući ogroman kanjon i prekrasne slapove, a okružena je bujnom vegetacijom. Osim uz rafting, vrijeme na ovoj rijeci možete provesti i kupajući se pod vodopadima ili istražujući povijesna mjesta duž obale.

Rafting na rijeci Cetini.

Una

Rijeka Una prirodna je granica između Hrvatske i BiH. Garantiramo vam da će vam ova rijeka svojom ljepotom i čistom vodom zarobiti srce. Jedna je od najistaknutijih lokacija za rafting u Hrvatskoj, jer ovdje možete uživati bez obzira na vase rafting vještine. Primjerice, rafting etapa Štrbački Buk – Lohovo je najzanimljiviji i najatraktivniji dio rijeke, ali i najzahtjevniji, dok je ruta Kostela – (Luka) Grmuša prikladna za početnike i one koji idu po prvi put. Ova je ruta idealna je za avanturističko putovanje s djecom.

Strbački Buk na rijeci Uni. (Fotograf: Julian Nyča)

Mrežnica

Mrežnica, osim što je jedna od najljepših rijeka u Hrvatskoj, idealna je i za rafting i kayaking jer izmjenjuje dinamične dijelove s mirnijim te u istom ritmu održava i vašu razinu adrenalina. Najčešće se plovi između Generalskog Stola i Zvečaja, na rubu divljine i civilizacije, a putem ćete osim travertinskih barijera i brojnih slapova uživati i u pogledu na šarmantne stare vjetrenjače i ostatke kamenih gradova. Rafting na Mrežnici odlična je opcija za kvalitetno provođenje vremena obitelji s djecom.

Ako još uvijek niste, odaberite jednu od rijeka koje smo za vas izdvojili i upustite se u adrenalinsku zabavu. Kamp Navis je samo nekoliko sati vožnje udaljen od navedenih lokacija i savršeno je mjesto za početak vaše adrenalinske avanture na hrvatskim rijekama. Upustite se i u istraživanje prekrasnog paškog arhipelaga na kajaku ili dasci za SUP, koji su dostupni za najam u kampu.
vrh stranice