Najljepše skrivene plaže u Hrvatskoj

Hrvatska obala prepuna je prekrasnih plaža i netaknute prirode. Iako su brojne od njih poznate širom svijeta, najljepše su relativno nepoznate i teško dostupne.
Hrvatska definitivno nije u pomanjkanju plaža. Mnoge su od stijene, neke su pješčane, a druge obložene glatkim, bijelim šljunkom. No, sve su okružene toplim, bistrim Jadranskim morem. Ako vam treba mirno i pravo opuštanje, jedna od hrvatskih plaža pravo je mjesto za vas. Šetnjom od prepune plaže vjerovatno ćete pronaći male izolirane uvale i slikovite romantične plaže u kojima možete uživati u spokoju i skladu netaknute prirode. Neke lokacije nisu označene na google kartama, pa je ponekad strancima stvarno teško doći do tih nevjerojatnih, skrivenih dragulja. Evo popisa nekih od najljepših skrivenih plaža u Hrvatskoj, a neke od njih su spomenute i na poznatom internetskom portalu.

Lista 52 najbolje tajne plaže u Europi – 5 ih je iz Hrvatske

U 2018. godini Telegraph je sastavio listu 52 najbolje tajne plaže u Europi, a 5 od njih je iz Hrvatske.

Stiniva – otok Vis

Plaža Stiniva zapravo više nije tajna. Ova prelijepa plaža prije nekoliko godina osvojila je titulu najbolje europske plaže. Vrijedi provjeriti! Smještena je na južnom dijelu otoka Visa, u neposrednoj blizini sela Zuzec. Otok Vis čarobno je mjesto sa svega nekoliko malih gradova, rijetko naseljenim unutrašnjostima i obalom razvedenom izoliranim uvalama. Najpribližnije od njih, Stiniva, dostupna je samo pješačenjem strmom, uskom stazom ili brodom iz obližnje uvale Rukavac.

Palagruza – obala Dalmacije

Na pola puta između Hrvatske i Italije nalazi se udaljeni stjenoviti otočić Palagruza. Tamo živi samo čuvar svjetionika, ali ovdje se nalaze i dvije netaknute šljunčane plaže - Stara Vlaka i Veli Zal. Plažu Veli Zal zovu i hrvatskim Maldivima. Sa svojom ljepotom i čistoćom, dobrim pristupom moru, šljunčanim pokrivačem, pješčanim podzemnim vodama i božanstvenim zalascima sunca, zaista je čarobno mjesto.

Sakarun – Dugi Otok

Ovaj se skriveni dragulj nalazi na samo sat vremena vožnje od Novalje. Plaža Sakarun na otoku Dugi Otok nalazi se u blizini zadarskog arhipelaga. Tamnozelena borova šuma, bijeli šljunak i plavo more, eksplozija boja koju morate sami doživjeti.

Prekrasna plaža Sakarun, smještena na Dugom otoku. Foto Aleksandar Gospić, Hrvatska puna života.

Makarska Rivijera – obala Dalmacije

Makarska rivijera ima puno skrivenih uvala duž svoje obale dugačke 38 kilometara, u kojima možete pronaći nekoliko prekrasnih plaža okruženih borovom šumom. Samo morate istražiti!

Saplunara – otok Mljet

Smještena na otoku Mljetu u južnoj Dalmaciji, plaža Saplunara jedina je pješčana plaža na otoku. Ostaje izolirana i velikim dijelom netaknuta i dom je čak nekoliko biljnih vrsta koje ne postoje nigdje drugdje u Hrvatskoj. Njezina je ljepota uistinu balzam za dušu.

Ovdje pogledajte ostale plaže koje su na popisu 52 najboljih skrivenih plaža.

Skrivene plaže otoka Paga

Osim poznatih i fantastičnih plaža poput Ručice, Planjke ili Zrća, otok Pag nudi i nekoliko lijepih skrivenih plaža.

Bošana – čista, netaknuta priroda

Bosana je lijepo skrivena mala plaža koja se nalazi nekoliko minuta od grada Paga, okružena čistom i bistrom vodom i sitnim šljunkom. Ova je plaža pravi dragulj na otoku Pagu. Teško je pronaći ovu ljepotu, ali vrijedno je truda.

Beritnica

Parkiralište u blizini poznate plaže Ručice savršeno je mjesto za početak laganog pohoda do Beritnice. Pratite stazu počevši od parkiranja i popnite se na malo brdo s pogledom na plažu Ručicu. Odavde postaje prilično zanimljivo, krajolik postaje sve luđi i zanimljiviji, bez obzira u kojem smjeru gledali! Plaža je šljunčana i odlična za obitelji s djecom. Nakon što stignete tamo, vidjet ćete glavnu "atrakciju" ove plaže - tri divovske stijene koje su se vrlo davno odvojile od brda. Beritnica je pravo čudo i sve o njoj je jedinstveno, neočekivano.

Plaža Beritnica koju je fotografirao Aleksandar Gospić.

Srčanka

Ova lijepa plaža nalazi se nekoliko kilometara južno od sela Šimuni na otoku Pagu. Plaža je divlja i skrivena, malo teže dostupna, ali vrijedna truda jer će vas ostaviti bez daha.

Kukurina

Plaža Kukurina nalazi se u Potočnici, 20 km sjeverno od Novalje. Potočnica je oaza zelenila, mira i tišine. Plaža Kukurina je mala pješčana plaža do koje se dolazi kroz drveće i stijene. Jedna je od najljepših skrivenih uvala na Pagu.

Obavezno istražite neke veličanstvene plaže na prekrasnoj hrvatskoj obali s tisuću otoka. Dovezite svoj kamper na obližnji otok Pag, opustite se i planirajte sljedeće putovanje sunčajući se na našoj prekrasnoj plaži. Uživajte u boravku u kampu Navis!
vrh stranice